Koiran hammashuolto on tärkeää

Moni lemmikki kärsii suun ja hampaiden yleisistä ongelmista, kuten hammaskivestä sekä ientulehduksesta. Ongelmien ehkäisy ja hoito on kuitenkin tärkeää, sillä suun kunnolla on suuri merkitys lemmikkisi kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille sekä terveydelle. Erityisen tärkeää hyvä hammashygienia on muun muassa sydänpotilailla ja diabeetikoilla, joilla hoitamaton suutulehdus voi nopeuttaa sairauden etenemistä ja hankaloittaa sokeritasapainon löytymistä.

Suun kotihoito ja siihen opettelu tulee aloittaa jo pennulla. Aikuisella tai vanhuksellakaan se ei ole myöhäistä. Koiralla hampaiden harjaus tulee aloittaa silloin kun hampaat ovat hyvässä kunnossa, koska tulehtuneet ikenet ovat arat ja vuotavat helposti verta. Keski-ikäisellä ja vanhalla eläimellä hampaiden harjaus on hyvä aloittaa sen jälkeen kun suu on tarkastettu ja puhdistettu eläinlääkärin toimesta.

Ultraäänellä tehty suun puhdistus on erittäin tehokasta teknologiaa kotikäyttöön. Emmi-Pet ei toimi kuten klassiset, käsikäyttöiset tai sähkökäyttöiset hammasharjat, joiden käyttö perustuu mekaaniseen hankaamiseen. Emmi-Pet käyttää modernia ultraääni teknologiaa. Emmi-Pet ei käytä kitkaan perustuvia hankaavia aineita, kuten tähänastiset tuotteet tekevät. Ultraääni puhdistaa hampaat lempeästi ja suojaa näin lemmikkisi hampaita. Emmi-Pet ultraääni on täysin vaaratonta kaikenikäisille ihmisille ja eläimille. 

Katso esittelyvideo Emmi-Dentistä, jossa on täysin sama tekniikka kuin Emmi-Petissä. Emmi-Dent on tarkoitettu ihmisten käyttöön, kun taas Emmi-Pet on lemmikkien harja, joka on äänetön ja ei tärise.

Hampaiden puhdistaminen Emmi-Petillä kannattaa tehdä vähintään 2-3 kertaa viikossa. Harjaamisesta kannattaa tehdä toistuva rutiini, jonka jälkeen eläin palkitaan. Kun koira on totutettu Emmi-Pet ultraääniharjaan, koko suun puhdistaminen on nopea toimenpide.

Vaikka hampaita puhdistetaan Emmi-Petillä säännöllisesti, plakkia ja hammaskiveä voi kertyä ikenien alle ja hampaiden väleihin. Siksi koiran hampaat tulisi säännöllisesti tarkastuttaa eläinlääkärissä ja tarvittaessa tehdä hammaskivenpoisto. Hammaskivenpoisto ja suun tarkastus eläinlääkärillä tehdään aina yleisanestesiassa eli nukutuksessa.

    

Voit tilata itsellesi oman Emmi-Dentin tai Emmi-Petin laittamalla sähköpostia osoitteeseen laura@tarando.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *